Bloeiende kamerplanten

 

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Combineren van bloeiers in huis

Bloeiers combineren is leuk, hier enkele tips!

Bloeiende kamerplanten met groene kamerplanten: door de bloemen met groen te combineren valt de bloem extra op naast het groen. Een veilige en rustige keuze in huis.

Bloeiers combineren in één kleurstelling: Heeft u er al eens aan gedacht om al uw groen met dezelfde kleur bloemen te combineren? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen bloeiende kamerplanten in de woonkamer te zetten met roze en paars tinten. Zo krijgt u een eigen stijl, maar blijft de rust behouden door de kleurstelling. Om dit nog extra te versterken kunt u ze ook in een bijpassende tint pot zetten.

Kleurexplosie: kan het van u niet gek genoeg? Dan kunt u mooi een groepje van bloeiende kamerplanten bij elkaar zetten met verschillende kleuren, waardoor het echt een feestje in huis wordt! Wilt u nog extra uitpakken, durf te kiezen voor verschillende gekleurde potten.

Verzorgingstips

  • Mooie kamerplanten blijven graag mooi zodat u er lang plezier aan beleeft. Wij delen wat handige tips met u:
  • Standplaats
  • Bloeiende planten zijn gek op licht. Indirect zonlicht is het beste. Laat de plant de bloem(knoppen) vallen, dan staat deze waarschijnlijk te donker.
  • Water geven
  • Wij zeggen altijd, beter te droog dan te nat! Hoeveel water u moet geven, is afhankelijk van de standplaats en het jaargetijde. Vraag ons gerust.
  • Uitgebloeid?
  • Is de bloem uitgebloeid of minder mooi, knip deze dan eenvoudig weg. Zo kan de plant zijn energie voor de ontwikkeling van nieuwe bloemen gebruiken! Hoe beter u dit bijhoudt, hoe meer bloem-plezier je ervoor terug krijgt! 
  • Wat extra kracht
  • Plantenvoeding is het geheim voor bloeiende kamerplanten. Die extra energie die ze verbruiken, kunt u zo gemakkelijk aanvullen, waar u dan ook weer plezier van hebt. Er is speciale voeding voor bloeiende kamerplanten beschikbaar, wat specifiek op hen is afgestemd. Lees altijd de verpakking van de voeding goed, zodat u ze nooit teveel geeft! Wilt u hierin graag advies, we helpen u graag!. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten