Terrarium

Planten terrarium of Mini ecosysteem in pot

Een planten terrarium is een prachtige, groene miniwereld achter glas. Doordat dit glas is afgesloten, ontstaat er in een terrarium een eigen ecosysteem: de planten zorgen voor zichzelf! Dit maakt een planten terrarium niet alleen een mooie aanwinst in het interieur, maar ook makkelijk om te verzorgen.

Werkwijze

Kies een niet te kleine en heldere glazen fles, pot of bak die goed af te sluiten is en zorg dat die brandschoon is. Wij hebben in ons tuincentrum speciale vazen hiervoor. Een glazen fles met een smalle opening kan ook, maar dan zult u alle benodigdheden met bijvoorbeeld een lange tang of lepel moeten verwerken en ook de plantjes op die manier in de grond zetten. Alle benodigdheden vindt u ook bij ons het in tuincentrum.

Begin met het aanbrengen van een dunne laag grind of hydrokorrels, voor het overtollige water.  Leg daar bovenop een wat dikkere laag potgrond. Deze laag moet voldoende ruimte bieden voor de kluiten van de plantjes, maar niet zo dik zijn dat de halve pot gevuld is. Haal vervolgens de plantjes uit de potjes en verwijder het gedeelte van de grond dat makkelijk loslaat. Plaats ze in het terrarium en laat wat tussenruimte over zodat ze nog wat kunnen groeien. Werk eventueel af met mooie gekleurde steentjes, wat mos, schelpen of (gekleurd) grind naar smaak.

 

  

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten