Mandwerk

Vele maten en materialen zijn bij ons te zien. De meeste manden zijn gemaakt van wilgentenen en zijn vaak gevoerd met plastic. Naast de traditionele modellen zijn er ook wand- en hengselmanden. Een nieuw toegepast materiaal is salim en zeegras vaak versterkt door een metalen frame en als zodanig toe te passen als een woonmeubel zoals zitelementen, wasmanden en kubussen als bijzettafeltjes.

In ons assortiment vindt u een grote collectie manden. Het grootste deel hiervan bestaat uit rotan manden, hiernaast bieden we een collectie wilgenmanden aan.
De rotan manden worden in beheer van onze mandenleverancier gevlochten in Indonesië.

Rotan is afkomstig van de rotanpalm (Calamus rotang). Het komt in de subtropen voor als een erg lange snel groeiende liaan met een volle kern. Deze kunnen tot 200 meter lang worden. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken manden en meubelen gemaakt. 
Voordat er gevlochten kan worden, worden de geoogste jonge stengels 5 weken onder water geweekt, hierna wordt het gedroogd zodat het zijn grijze kleur krijgt. Dit wordt Kubu of Gobo rotan genoemd.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie