Haal het voorjaar in huis met een nieuwe kamerplant

Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Plus nieuwe trends voor binnen en buiten. Het is tot nu toe helaas nog niet echt stralend voorjaarsweer, dus laten we ons interieur eens een trendy opfrisser geven. Bloemenbureau Holland tipt 7 opvallende kamerplanten voor dit voorjaar en deze zomer. Het zijn exotisch ogende blikvangers met een uitbundige, vrolijke uitstraling. Wie wil deze prachtige planten nu niet graag in huis? Ook leuk als verjaardagscadeau of als verrassend geschenk op Moederdag (9 mei)! Kijk ernaar uit in ons tuincentrum in Maaseik of in onze webshop.

7 trendy kamerplanten voor op je wishlist

1. Medinilla

Echt een exotische schoonheid! Met mooi blad en grote, sierlijk afhangende roze bloemen. De Medinilla verdient een ereplaats in de woonkamer, op een design plantenstandaard, in een grote pot of hangmand. Hij bloeit wel drie tot vijf maanden per jaar.

2. Hypoestes

Pardon? Ja, een moeilijke, vreemde naam, maar beslist de moeite waard. Met geribbelde blaadjes, die door de zon kunnen verkleuren, fleurt de Hypoestes het hele jaar door je huis op. Hij lijkt wel iets op een begonia, ook een plant die aan een opmars bezig is. Klein, maar fijn, met groene, roomwitte, roze of rode bladeren met een sproetachtig vlekkenpatroon. In het Engels wordt dit schatje daarom ook wel liefkozend 'Freckle Face' (sproetengezicht) of de 'Polka Dot Plant' genoemd. In de zomer krijgt Hypoestes lavendelblauwe bloempjes.

3. Fittonia

Net als de Hypoestes is de Fittonia een kleine, fraaie bladplant. Hij groeit snel, heeft weinig licht nodig, maar houdt wel van een hoge luchtvochtigheid. Besproei hem daarom regelmatig of geef hem een plekje in de badkamer. Van nature groeit hij in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika als bodembedekker. Hij vormt ranken met ovale bladeren die een prachtig scala aan kleuren kunnen hebben, van lichtgroen tot donkerrood. De opvallende, bijna symmetrische bladnerven kunnen wit, roze of rood zijn. In de zomer krijgt de Fittonia kleine roomwitte of gele bloempjes.

4. Philodendron

Deze grote bladplant is ook al een tijd zeer gewild. Hij past perfect in de huidige trend van jungleplanten, die we nu zowel binnen als buiten veel zien. De grote glanzende bladeren kunnen ovaal, spits of hartvormig zijn, maar ook diep ingesneden. De meeste soorten hebben egaal groen blad, maar sommige hebben opvallende nerven of crème-groene of rozerode bladeren. De bladeren zijn vaak betrekkelijk dik en leerachtig, waardoor ze amper vocht verdampen. Daardoor heeft de Philodendron verrassend weinig water nodig.

5. Bromelia

De Bromelia is al een tijd populair. Niet verwonderlijk, want deze flamboyante plant krijgt een soort vurige vlammen die uit het groene hart omhoog schieten. Bovendien is hij sterk en makkelijk te onderhouden. Hij heeft maar weinig water nodig en krijgt schutbladeren (de vlammen) in allerlei kleuren.

6. Calla

De Calla, ook bekend als Zantedeschia, is een exotische, niet winterharde plant die je in de zomer ook op je balkon of terras kunt zetten. Het is eigenlijk een knolgewas en de plant is er in heel veel verschillende soorten. Tussen de groene, soms gespikkelde bladeren groeien stelen met kleurige kelken die roze, geel, rood, paars, oranje, wit of zelfs bijna zwart kunnen zijn.  

7. Koraalcactus (Rhipsalis)

Deze cactus is echt een (te) gekke verschijning. Hij groeit lekker rommelig, met lange bungelende ranken. Het lijkt wel een Grobbebol (voor degenen die zich de televisieserie Tita Tovenaar herinneren). Hang hem ergens op of laat hem vanuit de boekenkast vrolijk naar beneden slingeren. De Rhipsalis is een sterke, makkelijke plant die maar weinig water nodig heeft.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Maaseik slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...