Vandaag geopend van 09:00 t.e.m. 18:00
 • Scherpe prijzen
 • 6 dagen per week geopend
 • Iedere zondag open
 • KERSTDECORATIE

  KOM DE KERSTSHOW VAN TUINCENTRUM CONINGSGARDEN BEZICHTIGEN

 • HAAGPLANTEN

  20% KORTING OP ALLE HAAGPLANTEN

 • POMPOENENTIJD

  PIMP UW HUIS/TUIN TOT EEN SPROOKJESBOS

 • ALLERHEILIGEN

  KOM VANAF 16/10 UW BLOEMSTUK BESTELLEN VOOR ALLERHEILIGEN

  Nieuws

  Bollentijd

  Het is herfst en de meeste mensen zien op tegen de donkere wintermaanden. Beleef alvast de nodig voorpret door voorjaarsbollen te planten, of ‘poten’ zoals dat in vaktaal heet. Narcissen, krokussen en tulpen kennen we allemaal.

  Lees meer...
  Cymbidium: Woonplant van de maand oktober

  De stengel zit ergens verborgen in een woud van zachte groene bladeren. En de bloeistengels zijn al snel bijna topzwaar van de bloemen.

  Lees meer...
  Groene Dakbedekkers, tuinplanten van de maand oktober 2019

  Koel in de zomer, warm in de winter en altijd groen,  het hele jaar door. Groene daken duiken steeds vaker op, met dakbedekkers als vetkruid, steenbreek en huislook. Groene daken zijn mooi om te zien en zijn een nuttige aanvulling op de natuurlijke omgeving. Ze vergroten de biodiversiteit in je omgeving en maken de lucht schoon, doordat planten CO2 uitstoot opnemen en filteren.

  Lees meer...
  Duurzaam tuinieren

  De protesten tegen de klimaatcrisis groeien met de dag en 10 oktober is in Nederland door Urgenda uitgeroepen tot Dag van de Duurzaamheid.

  Lees meer...
  15x Tuintips voor oktober

  Oktober wordt wel de wijnmaand of zaaimaand genoemd, maar het is vooral een herfstmaand. De grond is nog warm en vochtig en het is tijd om voorjaarsbollen te planten, dus er zijn ook nog genoeg tuinklusjes te doen.

  Lees meer...
  Vrijdag 4 oktober: dierendag!

  Vrijdag 4 oktober is het weer internationale dierendag, tijd om uw huisdier extra te verwennen!

  Lees meer...
  Tuinverlichting kiezen

  De herfst heeft zijn intrede gedaan. Hopelijk krijgen we nog een paar mooie nazomerdagen. Om daar optimaal van te kunnen genieten en in de vroege, al donkere avonduren nog buiten te kunnen zijn, is het handig om op de juiste plekken in de tuin verlichting aan te brengen.

  Lees meer...
  Trend: terraria, groen in glas

  Het is een regelrechte hit. U komt ze overal tegen, in winkels, restaurants, interieur- en tuinbladen: terraria. Vroeger zag je deze vooral in de dierenwinkel, wanneer je een exotisch, warmte minnend reptiel wilde gaan houden in een soort aquariumbak.

  Lees meer...
  Bomen, struiken, kruiden en bloemen die geluk brengen

  We berichtten op deze site al eerder over tuin- en kamerplanten die volgens oud bijgeloof geluk zouden brengen. Er zijn echter ook bomen, struiken, kruiden en bloemen waarmee u uzelf of een ander een portie geluk en voorspoed zou kunnen brengen – of in ieder geval: zou kunnen wensen.

  Lees meer...
  Planten die geluk brengen op ongelukkige dagen

  Deze maand hadden we weer een vrijdag de 13e, in veel landen een dag om beducht te zijn voor ongelukken of slecht nieuws. De Italianen vrezen dan weer vrijdag de 17de, terwijl de Chinezen en Japanners slechte gevoelens hebben bij het getal 4.

  Lees meer...