Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Fleurig Pasen met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum

Pasen staat weer voor de deur – en het tuinhek. Hopelijk worden we in het lange weekend van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april getrakteerd op een lekker lentezonnetje. Weer of geen weer, maak het binnen en buiten gezellig met fleurige paasdecoraties, kleurrijke bloemen en geurende bloesemtakken. In ons tuincentrum in Maaseik vind je volop leuke accessoires en natuurlijk heel veel dat groeit en bloeit om er een vrolijk en feestelijk Pasen van te maken. Daarnaast kun je samen met de kinderen rondscharrelen in eigen tuin. Niet alleen om paaseieren te zoeken, maar ook naar mooie cadeautjes van Moeder Natuur.

Bakken, vazen én eierschalen vol kleur

* Je hebt nu volop keuze uit bloeiende narcissen, blauwe en witte druifjes, violen, vergeet-mij-nietjes, primula’s en madeliefjes (Bellis perennis), zowel in eigen tuin als in ons tuincentrum in Maaseik. Vul er potten, bakken, schalen, manden mee voor op de tuin- of balkontafel en stop er een paar (chocolade)paaseitjes, paaskuikentjes of paashaasjes tussen.

* Zet vazen met tulpen, narcissen, hyacinten, gerbera’s en/of ranonkels op de paastafel. Combineer narcissen liever niet met andere bloemen, omdat die niet tegen de slijmerige substantie uit de stelen van de narcissen kunnen.

* Kies een stevige, hoge vaas voor een paar paastakken, bijvoorbeeld met fruitbloesems of katjes, of takken van het Chinese klokje (Forsythia), de toverhazelaar (Hamamelis), Magnolia of ranonkelstruik (Kerria japonica). Hang er leuke paasdecoraties in. Of een paar van die plastic buisjes waar je een beetje water en een paar blauwe druifjes of mini-narcisjes in doet.

* Paastopper: de kleine bremstruik (Cytisus), die nu bloeit met heerlijk geurende, goudgele bloemen. Deze struik kun je in de tuin maar ook in een grote mand of kuip op het balkon of terras planten. En geel is nog altijd dé paaskleur, samen met wit. Vrolijk en lentefris!

* Binnen kun je een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes, begonia’s of kalanchoë's neerzetten waar je nog een geel of wit lint omheen kunt strikken en een paar echte of plastic (kwartel)eitjes of chocolade-eitjes in kunt verstoppen.   

* Veeg een paar lege eierschalen voorzichtig schoon met vochtig keukenpapier. Zet ze op de paastafel in een leuke of mooie eierdop en vul ze met wat water. Schik er vervolgens een paar kleine bloemen in, zoals blauwe of witte druifjes, viooltjes en/of madeliefjes. Of vul de lege eierschalen met een beetje aarde waarin je samen met de kinderen tuinkers of alfalfa kunt zaaien. Heb je meteen een gezonde smaakmaker voor de paasbrunch bij de hand.

Nog een culinaire tip als uitsmijter:

Maak eens je eigen (on)kruidenboter, met bieslook, peterselie, brandnetel, daslook, hondsdraf of zevenblad uit eigen tuin. Ben je meteen van dat irritante onkruid af en het is lekker en gezond! Was alles goed, laat het groen drogen en snijd of knip vervolgens alles fijn. Meng het fijne groen van de (on)kruiden door roomboter die je op kamertemperatuur hebt laten komen. Voeg eventueel wat zeezout toe. Doe de (on)kruidenboter in een schoon, afsluitbaar bakje of rol de boter strak op in vershoudfolie. Bewaar de (on)kruidenboter in de koelkast.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Maaseik wensen je een fleurig en smakelijk Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Maaseik slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...