Vogels verwennen in de winter

Vogels verwennen in de winter

Vogels voeren is altijd leuk om te doen, het vrolijke gefladder en getjilp in de tuin is gewoon leuk om te zien en om te horen. Door vogels te verwennen met voer en lekkernij kunt u nog meer genieten van dit gevoel. Vogels voeren kan het hele jaar door maar in de winter en dan vooral tijdens sneeuwval kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Voert u vogels in het voorjaar of in de zomer dan is voedsel met voldoende eiwitten belangrijk en in het najaar en de winter maakt u ze blijer met een lekkere vette hap!

Voer de vogels op verschillende plekken in uw tuin
Sommige vogels eten zonder schaamte van een voertafel of uit een vogelhuisje, andere eten liever van de grond en weer andere trekken een maaltijd het liefst uit de "muur" (lees heg). Om iedere vogel op zijn wenken te kunnen bedienen is het dus belangrijk om te voeren op meerdere plekken. Maak een gezellige voedertafel, hang wat vetbollen in de haag of in een boom en maak een leuk voerplekje ergens beschut onder een boom, dan voert u wellicht de katten ook nog... Houd er wel rekening mee dat muizen ook dol zijn op vogelvoer.

Diverse voedermogelijkheden voor vogels

  • Mussen en vinken zijn net grote binken, bruin brood, pinda's en pitten, dat zien zij wel zitten!
  • Merels zijn geen echte kerels, u maakt ze blij met rozijnen, fruit, bessen en zoutloze etensresten.

Wissel dit soort voeding af met vetbollen en u zult een grote variatie aan vogels aantreffen in uw wintertuin.

Drinkwater voor volgens in de winter
Net als wij eten graag wegspoelen met een slokje drinken doen vogels dat ook. Van een schaaltje water zullen ze dan ook gretig gebruik maken. En als ze geen dorst hebben dan is het ook een mooie plek om te badderen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...